• Grab a Gift, de smaakmaker voor elke gelegenheid!
  • Onze focus ligt op duurzame relatiegeschenken!
  • Professioneel advies met een persoonlijke touch!
  • Vakkundig bedrukt met jouw logo en/of reclame
  • Hoe meer je koopt, hoe hoger de korting!
  • In-huis ontwerpstudio voor een pakkend ontwerp!
  • e-facturatie (Peppol) aan de overheid is mogelijk!
printtechnieken relatiegeschenken

Altijd een passende bedrukking

printtechnieken relatiegeschenken

Welke drukmethode past bij mijn promotionele product?

Wij bieden een breed scala aan printtechnieken die passen bij de materialen en het design wat jij zoekt, maar iedere techniek heeft zijn eigen specificaties en voordelen. Sommige technieken zijn beter toepasbaar op bepaalde materialen en andere technieken passen weer beter bij het ontwerp dat je voor ogen hebt. Ontdek onze printtechnieken.

Tampondruk: Stempelen met een flexibel tamponkussen

Vrijwel elke vorm / item ter wereld kan met tampondruk worden bedrukt. Daarom is dit de meest gebruikte druktechniek in de promotionele markt. Deze drukmethode is alleen geschikt voor kleine oppervlaktes, zoals pennen, bureauklokken, visitekaartjeshouders, USB-sticks, golfballen, keramische mokken, memoclips, sleutelhangers, …

Tampondruk lijkt op stempelen. We maken we een drukplaatje (cliché) van jouw ontwerp of logo en vullen deze met inkt, wat vervolgens in spiegelbeeld op een tamponkussen wordt gedrukt.  Door de elasticiteit van de het tamponkussen (stempel) kan je artikelen bedrukken in allerlei vormen en door de toevoeging van chemicaliën aan de inkt zorgen, zal de inkt zich in het product bijten. Door de dunne inkt-laag op een donkere ondergrond kan het voorkomen dat de inkt niet goed dekt , waardoor we meerdere lagen moet aanbrengen.

Zeefdruk:  Direct op het item met een zeefraam als sjabloon

Voor het bedrukken van tassen, petten en ander textiel maken we meestal gebruik van zeefdrukken. Hierbij wordt een zeefraam met gespannen gaas gebruikt als sjabloon.

Het fijne gaas van nylon of polyester wordt behandeld met een fotogevoelige coating, die we vervolgens belichten met jouw ontwerp of logo. De coating van de onbelichte delen (jouw ontwerp) van het zeefraam kunnen worden weggespoeld omdat deze niet uitharden, dus alleen op deze plekken blijft het gaas open. Het zeefraam wordt op het textiel gelegd en daarop wordt de inkt gegoten die met een rakel uitgesmeerd wordt. De inkt vindt zijn weg door het doolhof van de open gaatjes, waardoor jouw patroon gedrukt wordt. De materialen moeten wel tegen hitte kunnen, want de items moeten na het zeefdrukken de droogtunnel in. Voor elke kleur moet wel een apart zeefraam gemaakt worden.

Transferdruk:  Werkt met een hittepers en transferpapier

Transferdruktechniek wordt ook vaak gebruikt om textiel mee te bedrukken. Met deze druktechniek kunnen de details beter gerealiseerd worden dan bij zeefdruk. Bij transferdruk wordt de opdruk op een stuk transferpapier (siliconen basis) aangebracht in plaats van rechtstreeks op het item. Met een hittepers worden het papier en het product tegen elkaar gedrukt. De druk en hitte zorgen ervoor dat de inkt op het transferpapier loslaat en zich hecht aan het relatiegeschenk. Na het afkoelen, wordt het papier verwijderd en blijft het logo achter.

Vaak gebruikt bij congrestassen, t-shirts, petten, paraplu’s, heuptasjes, etc.

Lasergravering: Met een laser wordt de bovenste laag weggebrand

Een digitaal logo wordt naar de lasermachine gestuurd. Met een licht- of  gasstraal branden we de bovenste laag van het materiaal weg, waardoor het artwork of logo zichtbaar wordt. De kleur van de gravering wordt dus bepaald door het materiaal en kan dus niet worden beïnvloed. Hoe complexer het logo of hoe groter het oppervlak dat we moeten graveren, hoe langer de productietijd. Een simpele regel tekst mag ongeveer 5 seconden duren, maar een vierkant van 10×10 cm kan wel een minuut in beslag nemen.

Een lasergravering is zeer gedetailleerd en geeft een luxe uitstraling op glanzende producten. Deze techniek wordt ook veel gebruikt op houten producten, omdat hout een natuurproduct is zullen niet alle graveringen identiek zijn.

Doming:  Full Colour sticker met glanzend 3D effect

De term doming komt van de ronding die doet denken aan een koepel. Het logo wordt geprint een rol zelfklevend papier en een cutter snijdt de gewenste vorm uit, daarna wordt er een transparante harslaag (PolyUrethaan) aangebracht. Deze beschermlaag maakt de sticker krasvast, weerbestendig en zorgt voor een glossy 3D effect. Door de UV-bescherming blijven de kleuren ook na langere periode mooi.

Doming-stickers worden vaak geplakt op usb-sticks, lippenbalsem, fietsbellen, paraplu’s, …
Sommige leveranciers hebben ook matte domingstickers.

Digitaal printen:  Fotokwaliteit print in CMYK op het artikel

Met een speciale digitale UV-printer wordt er rechtstreeks op het artikel gedrukt. Terwijl de printkoppen over het item heen en weer bewegen om te printen droogt een UV-lamp de inkt. De printer kan CMYK-kleurenmodus afdrukken, maar ook wit. De printkoppen zijn in hoogte verstelbaar zodat ook hogere items bedrukt kunnen worden, zolang het oppervlakte maar glad is.

Sublimatiedruk: De Full Colour print wordt onderdeel van het materiaal

Sublimatie is een chemisch proces waarbij een stof van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase. De vloeibare fase van de stof wordt hierbij overgeslagen. Voor bedrukking van materialen of producten, wordt sublimatie gebruikt om een print als het ware “in te bakken” in de oppervlakte van het materiaal zelf. Hiervoor wordt hittegevoelige inkt gebruikt, welke zich vermengd met het (speciaal gecoate) materiaaloppervlak. Het resultaat is een heldere, levendige full-colour print die kras- en wasbestendig is.