NATUURLATEX-BALLONNEN WORDEN NIET VAN PLASTIC GEMAAKT!

100% Natuurlatex ballonnnen

Jammer genoeg worden ballonnen vaak gezien als een kunstmatig en milieu onvriendelijk geproduceerd product, maar dat is niet terecht. Onze promotionele ballonnen worden gemaakt van 100% biologisch natuurlatex, een product dat we al sinds 1736 kennen. In principe bestaan er twee soorten ballonnen: latex- en folieballonnen. Latex wordt gewonnen in de natuur door het sap van een rubberboom af te tappen, ook wel bekend als huilende rubberboom. Latexballonnen zijn daarom ook 100% biologisch afbreekbaar. Folieballonnen daarentegen niet, deze worden geproduceerd uit PE kunststof, zoals de vele miljoenen plastic draagtassen / plastic koffiebekers / PET-flessen, die soms achteloos weggegooid worden en het milieu belasten. Folieballonnen worden uit dit oogpunt niet door ons geleverd.

WAT IS LATEX? LATEX IS EEN VLOEIBAAR  NATUURPRODUCT!

Latex is een mengsel van water en latex serum, dat bestaat uit 140 bekende moleculen. De eigenschappen van ruwe latex is sterk afhankelijk van de temperatuur. Door vulkanisatie wordt de elasticiteit van het materiaal verder verbeterd, dus om die reden gebruiken wij gevulkaniseerde natuurlatex als grondstof voor onze hoogwaardige ballonnen. Kenmerkend zijn de extreme elasticiteit, rekbaarheid en de flexibiliteit bij lage temperaturen, een echt wondermateriaal waarvan de eigenschappen – ondanks alle pogingen – tot nu toe en ook in de toekomst – niet kunstmatig geproduceerd kunnen worden. Personen met een latexallergie raden wij af ballonnen te gebruiken.

BIOLOGISCH AFBREEKBAAR

Oxidatie is de eerste stap in het vergaan van een latexballon en dat proces begint al een uurtje na het opblazen. Door een Amerikaanse professor D.K. Burchette werd onderzoek uitgevoerd met een verscheidenheid van ballonnen onder verschillende omstandigheden en hij concludeerde dat de ontbindingstijd voor ballonnen ongeveer dezelfde tijd is als voor een eikenblad.

Je kunt onze ballonnen dus met een gerust hart bestellen, bedrukken en uitdelen!

Vanzelfsprekend wordt voldaan aan de strenge eisen volgens de Speelgoedrichtlijn 2009/48 EG. Onze ballonnen worden regelmatig gecontroleerd door de ger