Lucht of heliumgas

Bedrukte ballonnen vullen

BEDRUKTE BALONNEN VULLEN MET LUCHT

ZONLICHT: De grootste vijand van natuur-latexballonnen zijn warmte en directe zonnestralen. Op warme zomerdagen, zullen ballonnen die buiten opgehangen worden sneller van kleur verbleken en knappen. Ballonnen die goed gevuld en afgesloten zijn in een ruimte met een normale gemiddelde temperatuur zonder veel (zon) licht, kunnen hun luchtvulling meestal meerdere weken vasthouden.

KWALITEIT: Alle ballonnen worden voor het bedrukken opgeblazen en worden hierdoor automatisch op hun kwaliteit gecontroleerd. Ballonnen met een klein gaatje in de dunne ballonwand zullen dus al ‘knappen’ tijdens het productieproces.

UITDELEN: Gebruik een ballonnenboom als je ballonnen wilt uitdelen, want op een vloer van steen/beton/hout kan de zeer dunne ballonwand makkelijk knappen. Vloerbedekking kan geen kwaad.

ADVIES: Blaas de latexballonnen eerst op het maximale formaat en laat daarna ongeveer 10% ontsnappen, hierdoor wordt de oppervlakte van de ballon ontlast en gestabiliseerd. Wij raden je aan de ballonnen niet groter op te blazen dan het maximale ballonformaat, want dan zullen ze sneller knappen. Vooral hartballonnen zijn hier erg gevoelig voor!

BEDRUKTE BALONNEN VULLEN MET HELIUMGAS

ONBRANDBAAR/NIET EXPOSIEF: Alle ballonnen die door ons geleverd worden, kunnen met heliumgas gevuld worden. Heliumgas is een natuurlijk edelgas, onbrandbaar, niet explosief en niet giftig. Erkende gasdepots kunnen heliumgas over het algemeen met een afvulkraan leveren, zodat je de ballonnen op een makkelijke manier zelf kan vullen.

ZWEEFTIJD: Helium heeft een vluchtige eigenschap, waardoor de houdbaarheid ten opzichte van lucht gevulde ballonnen een stuk korter is. Zo zweven helium gevulde ballonnen met een omvang van 85/95 cm maximaal 12 uur in de lucht. Deze tijd is dus sterk afhankelijk van het formaat van de ballon.

VULMETHODE: Tevens is de methode van het vullen ontzettend belangrijk:  Vul een heliumballon nooit volledig, ongeveer 80% van de daadwerkelijke balloninhoud is voldoende. Een ballon kan stijgen tot vele duizenden meters hoogte en zal hoog in de lucht gaan uitzetten, waardoor de kans om lang te kunnen zweven veel groter is dan bij een 100% gevulde ballon. Meng helium niet met lucht om goedkoper uit te zijn, want dat komt de stijgkracht van de ballonnen niet ten goede. Reuzenballonnen hebben in vergelijk met normale ballonnen een wezenlijk grotere inhoud en blijven daardoor ook veel langer zweven.

ADVIES: Als minimum ballonformaat voor heliumvulling adviseren wij ballonnen met een omvang van minimaal 85/95 cm.

BALLONDECORATIES: Wij raden je aan de ballonnen zo kort mogelijk voor gebruik te vullen. Wanneer je vandaag ballonnen met helium zou vullen, zullen deze morgen beslist op de grond liggen! Dit heeft echter niets van doen met de kwaliteit, want met lucht blijven ze immers weken gevuld. Helium ontwijkt door de poriën van de natuurlatex.